Mentésügy

Mentésügy

Ebben a kategóriában a Magyar Mentésügy kezdetektől 2000-ig megjelent számait lehet olvasgatni. Lehet, hogy néhány cikk már elavultnak tűnik, de talán még ma is tanulságos. Dr. Bencze Béla főigazgató 1981-ben ezekkel a szavakkal bocsátotta útjára a Magyar Mentésügy című folyóiratot: „Tudományos társaságunk: eljutott ahhoz az örömteli, egyben nehéz feladathoz, amit egy szakfolyóirat kiadása jelent." Könyvtárunkban a Magyar Mentésügy 1981 és 2000 közötti számait olvashatod. Megtekintheted a tartalomjegyzéket, illetve az évszám és lapszám megadásával egy kattintás és már olvashatod is a kért számot. Ha kérdésed van, a Kapcsolat menüpontban üzenhetsz nekem. 

 


 „Tudományos társaságunk: eljutott ahhoz az örömteli, egyben nehéz feladathoz, amit egy szakfolyóirat kiadása jelent. Mentésügyi, így oxyolo­giai tartalmú folyóirat tekintetében tulajdonképpen nem az első a szakla­punk. Hasonló címmel, az Országos Mentőszolgálat megalakulása idején a szakszervezet támogatásával jelent meg jónéhány szám, később azonban a lap megszűnt. Az oxyologia történetéből feltétlen szükséges felvillantani néhány je­lenséget ahhoz, hogy szakmánk és folyóiratunk léte, szelleme, célja könn­yebben érthető legyen." - A Magyar Mentésügyi Tudományos Társaság vezetősége nevében dr. Bencze Béla főigazgató 1981-ben ezekkel a szavakkal bocsátotta útjára a Magyar Mentésügy című folyóiratot. A teljes cikk megtekintése...

Könyvtárunkban a Magyar Mentésügy 1981 és 2000 közötti számait olvashatod. Megtekintheted a tartalomjegyzéket, illetve az évszám és lapszám megadásával egy kattintás és már olvashatod is a kért számot.

 

Az eredeti CD verzió megnyitása itt!

 

Keresés a könyvtárban:

 

Általában évi négy szám jelent meg, de volt, hogy pénz hiányában csak kevesebb. Hibajelzés esetén, a kért szám nem található, adj meg új adatokat. Különszámok megtekintéséhez a lapszámhoz írj egy k betűt!

Add meg az évszámot és a keresett lapszámot!
ÉVSZÁM:.19
LAPSZÁM:...
A cikk megnyitása után a bármelyik képre kattintva megnyílik a lapozó. Választhatunk, hogy melyik lapszám tartalomjegyzékét kívánjuk tanulmányozni. A képek alján olvasható a fájlnév, ez alapján tudjuk majd a keresőben megadni a választott évfolyamot és lapszámot.

A Magyar Mentésügyi Tudományos Társaság vezetősége nevében dr. Bencze Béla főigazgató 1981-ben ezekkel a szavakkal bocsátotta útjára a Magyar Mentésügy című folyóiratot: „Tudományos társaságunk: eljutott ahhoz az örömteli, egyben nehéz feladathoz, amit egy szakfolyóirat kiadása jelent. Mentésügyi, így oxyolo­giai tartalmú folyóirat tekintetében tulajdonképpen nem az első a szakla­punk. Hasonló címmel, az Országos Mentőszolgálat megalakulása idején a szakszervezet támogatásával jelent meg jónéhány szám, később azonban a lap megszűnt. 

"A Mentőkórház az 1956. évi forradalom és szabadságharc idején, november 2-án született. A fegyveres harcok során az Országos Mentőszolgálatnak mentési, betegszállítási feladatokra, és a külföldről érkező segélyszállítmányok fogadása mellett fekvőbeteg-ellátásra is be kellett rendelkeznie. A gyógykezelése alá vont sérülteket a Mentőkórház a Markó utcai légoltalmi pincerendszerben létrehozott ideiglenesen üzemelő „Pincekórházban” helyezte el, de a műtővel rendelkező együttesben a sérültek számának folyamatos emelkedésével a zsúfoltság lassan elviselhetetlenné vált."

Joomla templates by a4joomla