Az energiaital nem szomjoltó üdítő, nem sportital, az egészségre számos káros hatása van ­ hangsúlyozta Martos Éva, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés­egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgató­helyettese az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában. Korábban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának

Rendkívül szórakoztató és szakmailag profi videó, amiből végre Te is megtudhatod, hogy mi a különbség!

A képre kattintva te is szavazhatsz az év traktorára...

Tudomány-egészség - Budapest, 2017. szeptember 20., szerda (MTI) - Nincs rá bizonyíték, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne, sőt kártékony is lehet, mivel eltántorítja a betegeket a bizonyítékalapú orvoslás igénybe vételétől - fogalmazott a szerdán kiadott szakvéleményében az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC), amely javaslatokat is megfogalmazott, egyebek között a homeopátiás készítmények összetételének feltüntetésére.

A szkizofréniás esetek legalább felénél megtalálhatóak azok a génváltozatok, melyekről a Nature Genetics című szakfolyóiratban vasárnap számoltak be amerikai kutatók. A negyven különböző génen fellelt génmutációk a kutatók szerint megmagyarázhatják, hogy miért gyakori a szkizofrénia előfordulása világszerte,

London, 2011. július 14., csütörtök (MTI)

Egy új technika csökkentheti az áramütés erősségét, amelyet az elektromos instabilitás okozta szívleálláskor a megfelelő ritmus helyreállítására alkalmazni kell - közölték szerdán eredményüket kutatók a Nature tudományos magazinban (http://www.nature.com). A defibrillátorral való elektromos sokkoláskor károsodhatnak a szív szövetei és erős fájdalmat is okozhat az ütés, ezért a szakemberek már egy ideje keresik az életmentő beavatkozás szelídebb módját.

Ahogy ígértem, 112! Ez az igazi irigység. El tudod képzelni, milyen érzés lehet, amikor egyszerre vonul parancsnoki, tűzoltó, mentő, rendőrség. Ennek a nagyszerűsége lehet, hogy nem érződik, egyszer egy vonatgázolásnál mínusz 13 fokban félóra még kiér a tűzoltó, várakozás a rendőrségre egy óra – én meg csonttá fagytam. Mindenki máshonnan jött, mindenki igyekezett, de ez volt.

13. oldal / 13
Joomla templates by a4joomla