A koffein a legszélesebb körben használt pszichoaktív anyag a világon – és az egyetlen, amely teljesen legális. Megtalálható üdítőitalokban, energiaitalokban, a csokoládéban, a kávéban, a teában és természetesen a gyógyszertárakban kapható serkentő tablettákban is. Napjainkban a testépítők is felfedezték, hogy segít átlendíteni a holtponton, és egyre inkább használják. Fontos azonban, hogy tisztában legyünk a káros hatásaival is, és ne mértéktelenül fogyasszuk, mivel a testépítők hajlamosak órákat tölteni azzal, hogy pontosan kimérjék a rizst és a csirkemellet, azonban a kiegészítőket gondolkodás nélkül beveszik.

Vajon milyen lesz az idő, figyeljük az időjárás jelentést, és úgy gondoljuk az a legfontosabb, hogy hány fok lesz. Pedig ez csak egy tényező, és sok más dolog is befolyásolja, hogy fázunk vagy sem. A hőindex a páratartalmat és a harmatpontot is figyelembe veszi, a hőérzet tekintettel van a szélsebességre. Lényeg az, hogy jó közérzetünk több tényező függvénye, és szervezetünket akkor tudjuk biztonságban, ha az időjárási  viszonyokhoz alkalmazkodva rétegesen öltözködünk.

Sajnos a gyógyszerreklámok szinte sugallják, kapj be egy pirulát és minden megoldódik, már akkor is vedd be, ha még nem fáj, így megelőzheted a bajt. Hat vagy nem hat, majd kiderül, de érdemes áttekinteni a  négy legnépszerűbb fájdalomcsillapító mellékhatásait. Ez megtalálható a mellékelt tájékoztatóban, de mondjuk meg őszintén, ki szokta ezt elolvasni és figyelmesen áttanulmányozni.

Itt a szünidő, talán eljutunk a Balcsira, addig is egy kis kedvcsináló egy balatoni kiruccanás képeivel. Nekem a Balaton...Igen ez a csúcs, ami máshol a világon nincsen, csak nálunk, csak itt. Ha csak egy napra, aki teheti keresse fel a jó Öreg Tavat! Jóidőt már rendeltünk hozzá!

Az utóbbi időben a sajtóban gyakran olvashatunk mindenható szakértőkről, akik perdöntő véleményükkel módosítják egy-egy közlekedési balesetnél a bíróság ítéletét.

London/Budapest, 2011. augusztus 10., szerda (MTI)

Azonosították izraeli kutatók azt a rendkívül ritka génhibát, amely az ujjlenyomat hiányát okozza. A Tel Aviv Sourasky Medical Center kutatói egy olyan svájci család tagjainak DNS-ét elemezték, amelyben gyakran előfordul a rendellenesség. Az ujjlenyomat-nélküliséggel a SMARCAD1 gént sikerült összefüggésbe hozni, annak működését azonban továbbra is homály fedi - közölte a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).

Régen találkoztam Péter barátommal. Most összefutottunk és tudjátok Péternek mindig van egy története. De Péter ma komoly volt. "Nincs történet?" - kérdeztem. "De van, de ez most, olyan valódi, olyan komoly"...és már rá is kezdett: "Valamikor 1956-ban, a Corvin közben…Végre elcsitult az éjszakai vihar, kegyes az időjárás, és most nem lő senki, senkire. Fiatal házaspár lép ki a szétlőtt Corvin közi ház kapuján.

Amerikai kutatók szerint, nincs bizonyíték arra, hogy a napi több kávé elfogyasztása növeli a magas vérnyomás kockázatát. A korábbi aggodalmakkal ellentétben nincs rá bizonyíték, hogy a napi több kávé fogyasztása növeli a magasvérnyomás-betegség kialakulásának kockázatát - állítják tanulmányukban amerikai kutatók.

4. oldal / 13
Joomla templates by a4joomla