Lenyúlták a pénzem a bankszámlámról. A véletlen műve volt, hogy észrevettem egy szolgáltatást kétszer fizettem ki, pedig én csak egyszer akartam. Egy ciprusi cég angliai képviseleténél regisztráltam egy domain nevet egy éve. Akkor akció volt és mindössze 15 centbe került. Itt a hosszabbítás ideje, 10 fontot kell fizetnem, amit időben megtettem a PayPal rendszeren keresztül. Minden "ok", 2018. januárig enyém a domain név. És akkor jött a meglepetés...

Talán akkor érzi az ember legjobban, hogy múlik az idő, amikor valami visszaváltozik, amit egyszer már megváltoztattunk. Államosítják a rendezvénybiztosítást – harsog a sajtó, zúdulnak a kommentek az internetes fórumokon. De Te emlékszel még? – kérdezem volt mentős bajtársaimat, ez volt a hőskorban: szolgálatból kirendelt mozgóőrség. A pénzt a bérlistán kapta a dolgozó, ha szerencsénk volt akkor délutáni pótlék, éjszakai pótlék és legtöbbször túlórapótlék is járt, mert ugye a többletfeladat nem fért bele a szervezett órába. Néha csikorgott a rendszer, nagy volt a szolgálatvezetői dilemma is, sok a mentőfeladat, ezek meg csak ott ácsorognak, pedig nagyon kellene a szabad eset-rohamkocsi. Persze a rendezvényről csak valami borzalmas tragédia esetén lehetne elvonni a mozgóőrséget, ami a rendezvény azonnali leállítását jelentené – ez így költői kérdés.

Az elmúlt évtizedeimet sikerült megfelezni, a sikeresebb felében a orvosok csapatát erősítettem, javarészt a mentősök együttesében szerepelve, azután nem jó szántamból, de át kellett állnom a betegek csapatába. A címben a szakértő azért került idézőjelbe, mert bár néhány témakörben tudományoskodtam is, továbbra is úgy gondolom, attól, hogy egy orvosnak egy kérdésről,

Egy új kutatásban kimutatták, hogy a dió a többi dióféléhez képest egészségesebb és minőségibb antioxidánsok kombinációjával rendelkezik. Joe Vinson, a kutatás vezetője szerint, a „dió a földimogyoró, a mandula, a pekándió, a pisztácia és más diófélék felett áll.”

Brit kutatók felmérésükben boldogabbnak találták azokat a tizenéveseket, akik egy gén változatai közül az egyik kópiát hordozták duplán, míg azok, akik a másik változattal rendelkeztek, kevésbé voltak elégedettek. A "boldogság gént" Jan-Emmanuel De Neve, a London School of Economics munkatársa és kutatócsoportja vizsgálta. Megállapításaikat a Journal of Human Genetics című szakfolyóiratban pénteken tették közzé.

Vigyázni kellene egészségünkre, tartani a diétát, kerülni a fűszeres ételeket, a zsíros falatokat és a mértéktelen alkoholfogyasztást, de mindig van kifogás, megtaláljuk a kibúvót, különösen ünnepek tájékán. Az ünnep hoz bőven étket, itókát, adunk hát a szervezetünknek. Az egészséges szervezet sem bírja az esztelen gasztronómiai túlterhelést, hát még a beteg. A hirtelen, mértéktelen evés először is rengeteg sok fölösleges kalória-bevitelt jelent, ami különösen elhízásra hajlamos korunkban rejt magában veszélyeket. A többlet kilók fokozzák a szív-érrendszeri betegségek veszélyét. 

Lassan egy évtizede ismertem meg a Joomla-t. Egy ismerősöm üzleti vállalkozáshoz Joomla motorral készítettek honlapot. Percek alatt megtanulható a használata, több ember kezelhet egy oldalt, de az egyedi dizájn miatt igen borsos ára volt, így el is feledkeztem róla. Évekkel később, a saját fejlesztésű statikus HTML és PHP weblapok után valami újat, adatbázist használó dinamikus oldalt szerettem volna, körülnéztem az informatikai piacon és beleütköztem a Joomla tartalomkezelő rendszerbe (CMS). Ingyen letölthető, könnyen kezelhető, bővítményekkel fejleszthető - próbáljuk ki!

7. oldal / 13
Joomla templates by a4joomla