Én, mint munkavállaló rendkívüli felmondással, azonnali hatállyal felmondok az RTL Klubnak. Munkaszerződésem szerint Önök TV nézőként alkalmaztak, fő feladatom a nézőszám egy fővel való javítása, a jó nézettségi index biztosítása volt. Munkám eredményeként, merthogy csak néztem, csak néztem az olykor igen fárasztó műsorukat a cég nagyszerűen tudta értékesíteni a reklámidőt, és én csak nézte és nézetem – már szinte csak a reklámot.

Néhány egyszerű fogással Joomla cikkeinkben tetszés szerint kijelölhetünk bizonyos részeket, melyek választásunk szerint csak asztali számítógépen, tableten vagy mobiltelefonon jelennek meg.  

Tegnap este még minden működött, de ma reggel, amikor bekapcsoltam a gépemet kiírta, hogy az xy: meghajtót ellenőrizni kell, majd negyed óra kattogás után közölte, hogy nem tudja helyreállítani. Végre beindul a gép, de az egyik lemeznél csak a betűjel látszik, rákattintva azt üzeni, hogy a meghajtó nincs megformázva és rögtön el is kezdené. Nem köszönöm, ne formázd meg, hisz tele van adattal, csak valamiért nem látszik, nem nyitható meg.

Nehéz az orvosi nyelv. Egyre nehezebb az orvosi nyelv, hiszen a hagyományos latin definíciók mára keverednek az angol-amerikai szóhasználattal, egy-egy német beütéssel.

Leginkább a népszerű filmsorozatokból tanulunk orvosiul, mint valami titokzatos titkos nyelvet.

A hirtelen halálesetek és a helyszíni újraélesztés mentőgyakorlatunkban (Lehetőségek, beavatkozások, gyógyszerelés, siker) 1989.

Napjainkban a hirtelen halálesetek száma sajnálatos módon megszaporodott, ez részben a civilizációs ártalmaknak tudható be. Az isémiás szívbetegség, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés a felnőtt lakosság jelentós részét érinti. 1973-ban Magyarországon 100 ezer emberből 635,4 halt meg valamilyen keringési betegség következtében, 1982-ben viszont már 729,3. Nem egészen 10 év alatt közel 30%-os a növekedés. Ezek a tények vitathatatlanná teszik a helyszíni újraélesztés fontosságát.

Siófok, 2011. július 12., kedd (MTI)

Az erős szélben gumicsónak sodródott el, és vízen rekedt hajósok, szörfösök, vízibiciklisek kértek segítséget a vízi rendőröktől hétfőn a Balatonnál - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kedden az MTI-vel.

Az első- és másodfokú viharjelzések idején, az időnként erős széllökések miatt nőtt a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére befutó segítségkérések száma.     

 A hétfői széllökések idején három szörfös is bajba került, egyikük szörfjének eltörött az árboca. Mivel nem tudtak felkapaszkodni a deszkájukra, a vízi járőrök segítették partra őket. Két nő Balatonkenese közelében vízibiciklivel, három ember pedig Csopak térségében gumicsónakkal sodródott el úgy, hogy a saját erejükből nem tudtak visszatérni a partra, ezért rajtuk is a vízi rendőrök segítettek. Balatonfürednél kifogyott egy háromfős csapatot szállító vitorlás kishajó üzemanyaga és a vitorla is használhatatlanná vált, ezért egy közeli kikötőbe vontatták a vízi járművet. A mentések során mindenki épségben a partra került.

A siófoki obszervatórium tájékoztatása szerint a legközelebb csütörtökön kora délutántól lehet számítani viharos erejű széllökésekre a Balatonnál.


 


Mindnyájunkkal előfordulhat, hogy hirtelen rosszullét, összeesés vagy baleset kapcsán segítséget kell nyújtanunk. Ilyen esetekben az úgynevezett BLS ( felnőtt laikus alapszintű újraélesztés ) lépéseit kell követnünk, ha ismerjük azokat.

 

 

 

 

8. oldal / 13
Joomla templates by a4joomla