2016. szeptember 19., hétfő, 10:24

Magyarországi kisrepülő balesetek 2016

2016. 02. 28.

A Gerecse hegységben, Vértestolna közelében, a falutól alig 1 kilométerre, erdős területen balesetet szenvedett egy Cessna 152 típusú repülőgép. A fedélzetén tartózkodó két személy közül az egyik, egy román állampolgár, a helyszínen életét vesztette, a másik, magyar állampolgárságú személyt

mentőhelikopter szállította súlyos sérülésekkel kórházba. Mindketten rendelkeztek pilóta szakszolgálati engedéllyel. A repülőgép a leadott repülési terve alapján Gödöllőről szállt fel, és Győr érintésével ide érkezett volna vissza is.

2016.03. 26. 

Megtalálták az eltűnt Tecnam P2002-es típusú repülőgépet Dány közelében, ahol a földnek ütközött. A fedélzetén tartózkodó két személy- egy magyar és egy külföldi állampolgár - életét vesztette. A repülőgép péntek délután fél öt körül szállt fel Gödöllőről helyi, gyakorlórepülésre. Repülési tervet a pilóta nem adott le, rádiókapcsolatot a légiforgalmi szolgálattal nem létesített. A helyszíni szemle első megállapításai szerint a repülőgép gyakorlatilag függőlegesen, nagy sebességgel, orral ütközött a földnek. A repülőgép roncsait a KBSZ hangárjába szállították további vizsgálatokra.

2016. 05. 27.

A Győr-Szol Zrt. tulajdonában lévő Dromader típusú repülőgép május 27-én a szúnyoggyérítési munkák végzése közben Pinnyéd térségében, a Kunszigeti út közelében 19 óra tájban balesetet szenvedett. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szakemberei a helyszínt a rendőrséggel közösen biztosították. A baleset során a repülőgép kigyulladt, a gép pilótája súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A gép szerencsére lakatlan területen ért földet, egyéb személyi sérülés nem történt.

2016. 07. 04.

A farkashegyi repülőtér mellett nem sokkal napnyugta előtt balesetet szenvedett egy Cessna 172 típusú repülőgép a fedélzetén 3 személlyel. A repülőgép a farkashegyi repülőtérről szállt fel, és mintegy háromnegyed órányi repülés után oda kívánt visszatérni. A futópálya helyett azonban annak teljes hosszát, 1080 métert és még további 85 métert átrepülve ért földet a repülőtéren belül,majd nekigurult a repülőtér mellett lévő töltésnek,és a repülőgép azon és a Budakeszit Törökbálinttal összekötő úton átpördülve, az út túloldalán a hátán állt meg. A pilóta az eset során nem sérült, a fedélzeten tartózkodó másik két személy pedig könnyű sérülést szenvedett. A repülőgép jelentősen sérült.

2016. 09. 02.

Balesetet szenvedett egy autogiro Balatonfőkajár külterületén. A légijármű a balatonfőkajári repülőtérről szállt fel, a fedélzetén két személlyel, azzal a céllal, hogy átrepülnek Sármellékre, majd onnan külföldre. A fedélzeten tartózkodó személyek kisebb sérüléseket szenvedtek. A Közlekedésbiztonsági Szervezet szerint valószínűsíthető: a légijármű a nekifutást és az elemelkedést még probléma nélkül hajtotta végre, majd kb. 60-70 méter magasságon a pilóta azt észlelte, hogy ugyan nem változik a motor fordulatszáma, a légijármű mégis süllyed. 

2016. 09. 18.

Két kisrepülőgép ütközött össze vasárnap reggel Gödöllő és Isaszeg között, az egyik gépben hárman meghaltak, a másikban egy ember vesztette életét - közölte Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. A Piper-28 típusú kisgép ejtőernyős-ugratást végzett a zuhanás előtt, de a négy ejtőernyős rendben földet ért, mielőtt összeütköztek volna a Cessna 182-es repülővel. Szakértő szerint emberi mulasztás okozta a tragédiát, de hosszú ideig eltarthat a vizsgálat.

forrás: www.kbsz.hu , http://gyorplusz.hu , http://nepszava.hu 

fotó: Photo by nokhoog_buchachon. Published on 25 April 2012 Stock photo - Image ID: 10080971

 

 

Megtekintve: 541 alkalommal Fissítve: 2017. szeptember 23., szombat, 11:36
Joomla templates by a4joomla