2016. október 23., vasárnap, 16:52

Kell-e nekünk az "ICE"?

Nemhogy kell, hanem már benne van az okos telefonunkban! Bármilyen rendszerű okos telefonod van, ha jobban körülnézel, biztos találsz a kapcsolatoknál egy ICE elnevezésűt. Mi is ez? In Case of Emergency - azaz ICE néven tárolhatsz a készülékeden egy veszély esetén értesítendő telefonszámot. Emellett lehetőséged van személyes adataid megadására, rögzítheted a  betegbiztosítási számodat, külön felület áll rendelkezésre az allergia, korábbi betegségek, rendszeres gyógyszerszedés rögzítésére.

Ha engedélyezed, akkor lezárt képernyőnél is elérhetők ezek az adatok, de csak a segélyhívás és az ICE általad megadott adatai. Nem fér hozzá senki a személyes dolgaidhoz, a segítségnyújtáshoz, életmentéshez esetenként elengedhetetlenül szükséges információt viszont megkapja a segítségnyújtó.

Valamennyi webáruházban számtalan ICE applikáció található. Ezek telepítés után nem csak az előzőekben felsorolt fontos egészségügyi adatok tárolására alkalmasak, hanem ikonjuk mintegy pánik gombként szolgál, rosszullét vagy más vészhelyzet esetén megnyomva 15 másodperc múlva egy segélykérő SMS-t küld a telefonod automatikusan az általad megadott számra. 

Mindezek alapján állítom, hogy kell az ICE, illetve ott van a kezünkben csak ki kell tölteni az adatokat és engedélyezni kell. Azért is tartom ezt nagyon fontosnak, mert a telefon még akkor is nálunk van, ha más igazolványt, egészségkártyát nem viszünk magunkkal. Egy a baleset, egy rosszullét esetén ezek az információk életmentők lehetnek és szerencsés esetben még a hozzátartozóinkat is értesíteni tudja a segítségnyújtó.

forrás: ICE, Bob Brotchie

Megtekintve: 13003 alkalommal Fissítve: 2018. január 9., kedd, 10:09
Joomla templates by a4joomla