2010. szeptember 8., szerda, 09:21

Lopott TAJ kártyával bujkált a betörő

A helyszínre érkező mentősök nem tudták és később sem tudták meg, hogy egy színjáték részesei. Szokásos bejelentés érkezett a segélykérőre: N.János, 40 éves, részeg és dühöng. Szerencsére a helyszín nem volt nagyon veszélyes, közepesen ittas férfit találtak, aki össze-vissza beszélt, hallucinált, látomásai voltak. Gyors döntés – be kell szállítani a pszichiátriára, további sorsa a szakorvosi vizsgálattól függ. Zavartsága ellenére János nagyon együttműködő volt, készségesen indult a mentő felé,”Mehetünk a kórházba”-mondta.

 

 Zavartalan volt az adatfelvétel, név, születési dátum…, sőt még a TAJ számát is kívülről fújta. Az ambulancián többen várakoztak felvételre, az ügyeletes orvos készségesen átvette a beteget a mentősöktől, ne várakozzanak feleslegesen, hiszen János nagyon nyugodtan viselkedett, még a TAJ kártya is előkerült, amit a beteg átadott az ügyeletes orvosnak.

Hetekkel később rendőrségi megkeresés érkezett, melyik gyógyintézetben adták át N.Jánost. Szabályos dokumentáció, hibátlan menetlevél alapján könnyen választ kapott a hatóság, de itt kezdődött a bonyodalom. N.Jánost a mentősök valóban átadták az illetékes gyógyintézetben, de kórházi nyilvántartás szerint ilyen nevű beteg nem érkezett, nincs a pszichiátriai osztályon. A gyógyintézet nem jelezte, hogy a beteg elszökött volna, de akkor hová tűnt N.János.

Az adatok ismételt pontosítása során a TAJ szám alapján kerestük mi is lett a beteg sorsa, és ekkor jött a meglepetés. A bediktált TAJ szám K.László, hasonlókorú betegé volt. N.János a helyszínen és a mentősöknek valódi személyi adatait közölte, de a kórházban már a lopott  TAJ kártyával, mint K.László került felvételre. Mivel más igazolványa nem volt, hozzátartozókat, ismerősöket nem nevezett meg, a kórházban természetesnek tűnt, hogy ő K.László, aki nagyon jó beteg, kéri az alkoholelvonó kezelést, beleegyezik a pszichiátriai kezelésbe. Így bujkált hetekig lopott TAJ kártyával az álbeteg betörő a kórházban, de végül a rendőrség vette védőszárnyai alá.

Megtekintve: 1214 alkalommal Fissítve: 2015. március 13., péntek, 09:03
Joomla templates by a4joomla