2016. augusztus 27., szombat, 12:45

Óránként két gyermek megsérül

Évente 17 ezer gyermek sérül meg valamilyen baba hordozóban vagy babakocsiban - Kristin Roberts, a The Research Institute at Nationwide Children's Hospital szakértője által készített tanulmány szerint. 1990 és 2010 közötti adatokat vizsgálva 360.937 gyermek került sürgősségi osztályra a hordózókban elszenvedett sérülés miatt, a legtöbb sérülés az egy évnél fiatalabb gyermekeknél következett be. Lágyrész sérülés, zúzódások, de súlyos agysérülés is előfordult. A gyermekek 7%-a szorult kórházi felvételre és kezelésre.

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2016. január 4., hétfő, 09:00

A 3 voltos gyermekgyilkos

Ki ne ismerné, kicsi kerek, fényes, sikamlós és már minden háztartásban megtalálható - ez a gombelem. A távirányító, a kislámpa, a gyermekjáték, na és a számítógép alaplapja is ezzel működik. Elemcserénél gyorsan eltűnik, leejtjük, nem találjuk, sebaj majd meg lesz. De mi van, ha a gyerek találja meg? Baj, nagyon nagy baj! Mert pont olyan mint a cukorka, fényes, érdekes és gyakrabban mint gondolnánk a gyermek orrában, fülében vagy a szájában landol.Az orvosi nyelvben idegentest, minden ami nem oda való, ahol van, a légutakban a félrenyelt kóla, a gyomorban a lenyelt műanyag golyó, és persze minden testnyílásba minden vackot be lehet dugni, ami nem oda való. A gombelemek általában 1-2 centi átmérőjűek, így a szájba kerülve, akár fulladást is okozhatnak elzárva a hangrésnél a

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2012. június 28., csütörtök, 16:12

A mentős is tévedhet?!

Igen felkorbácsolta a kedélyeket, hogy az egyik internetes portál több cikkében foglalkozott a 2008-as óvódás-busz baleset mentőellátásával, videó és szakmai dokumentumok kerültek nyilvánosságra. Zúdulnak a szakemberek és nem szakemberek pro és kontra hozzászólásai. A képzelt riport kérdésekre acsgabordoki válaszolt. 

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2015. július 3., péntek, 14:53

Szemünk fényei – vigyázzunk rájuk

Legféltettebb kincseink a gyermekek, és talán méltatlanul keveset foglalkozunk azzal, hogy ebben a korosztályban a legnagyobb járvány a baleset. Nincs olyan gonosz kór, melynek több áldozata lenne közöttük, mint a felelőtlenség és a véletlen szerencsétlen összejátszása révén bekövetkező sérüléseknek. Az újszülöttek, kiscsecsemők teljesen védtelenek. Jellemző baj a forrázás, ha túl meleg a fürdővíz, de tragédiát okoz ha bármi a baba szájába kerül, nemegyszer csak a gyors elsősegély mentheti meg életüket.

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
Joomla templates by a4joomla