2016. december 11., vasárnap, 12:15

Ha szól a sziréna...

Szól a sziréna, villog a kékfény - biztos, hogy nagy a baj, ezért sietnek mentők, rendőrök, tűzoltók. De mikor és hogyan szabad használni a megkülönböztető jelzést és az mire jogosít?

A gépjármű megkülönböztető jelezéseket adó berendezéseit csak abban az esetben szabad működtetni, ha a feladat sürgős ellátása, a személy-, élet- és vagyonbiztonság, továbbá a védett személyek és kíséretük biztonsága érdekében az szükséges, és a forgalmi viszonyok azt indokolttá teszik.

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2016. október 23., vasárnap, 16:52

Kell-e nekünk az "ICE"?

Nemhogy kell, hanem már benne van az okos telefonunkban! Bármilyen rendszerű okos telefonod van, ha jobban körülnézel, biztos találsz a kapcsolatoknál egy ICE elnevezésűt. Mi is ez? In Case of Emergency - azaz ICE néven tárolhatsz a készülékeden egy veszély esetén értesítendő telefonszámot. Emellett lehetőséged van személyes adataid megadására, rögzítheted a  betegbiztosítási számodat, külön felület áll rendelkezésre az allergia, korábbi betegségek, rendszeres gyógyszerszedés rögzítésére.

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2016. október 2., vasárnap, 16:29

(Nem történt) tragédia az M0-áson?

"Feltehetőleg vezetés közben rosszul lett az M0-áson egy harminc év körüli nő, elvesztette uralmát a jármű fölött és a szalagkorlátnak csapódott. Az anyuka és a vele utazó hét éves gyermeke életveszélyes sérüléseket szenvedett, a katasztrófavédelem munkatársai csak mintegy fél óra alatt tudták kiszabadítani a sérülteket az összeroncsolódott járműből. Több mentőautó is érkezett a helyszínre, a gyermeksérültet mentőhelikopter szállította kórházba."- szólhatnának a hírek. Szerencsére nem ez történt, az anyuka rosszul lett vezetés közben,

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2016. szeptember 19., hétfő, 10:24

Magyarországi kisrepülő balesetek 2016

2016. 02. 28.

A Gerecse hegységben, Vértestolna közelében, a falutól alig 1 kilométerre, erdős területen balesetet szenvedett egy Cessna 152 típusú repülőgép. A fedélzetén tartózkodó két személy közül az egyik, egy román állampolgár, a helyszínen életét vesztette, a másik, magyar állampolgárságú személyt

mentőhelikopter szállította súlyos sérülésekkel kórházba. Mindketten rendelkeztek pilóta szakszolgálati engedéllyel. A repülőgép a leadott repülési terve alapján Gödöllőről szállt fel, és Győr érintésével ide érkezett volna vissza is.

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2016. augusztus 24., szerda, 07:50

Miért vár a helikopter?

Sok sérültes vagy tömegbalesetek felszámolásának legfontosabb kárhelyparancsnoki szempontja, hogy ne helyezzük át gyorsan a kárhelyet a kórházba. Ha azonnal felkapunk minden sérültet és minimális ellátás mellett berohanunk vele a legközelebbi kórházba, akkor nem sok jót tettünk. Egyszer tanúja és részese voltam egy ausztriai tömegbaleset ellátásának, a kárhely felszámolásának. Sok sérült, rengeteg mentőautó, három helikopter. Két-három percenként indulnak a mentőautók a helyszínről, közben két helikopter is elstartol, a harmadik várakozik. "Miért nem mentek ?"- kérdezem.

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2016. május 15., vasárnap, 11:30

És akkor jött a mentőhelikopter...

Nagyon fotogén, amikor egy baleseti helyszínen, vagy akár a város közepén egy újraélesztésnél leszáll a mentőhelikopter, így szerencsére erről mindenki vezércikkben tudósít. "Na bumm és akkor mi van?" kérdezte  a minap az egyik közösségi portálon egy szakmabéli kolléga.

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
1. oldal / 4
Joomla templates by a4joomla