2016. szeptember 8., csütörtök, 13:04

Mentőhelikopter tragédia Szlovákiában

Lezuhant az Air – Transport Europe (ATE) mentőhelikoptere a Besztercebányához közeli Sebő (Strelníky) település körzetében, a gép háromfős személyzete és a fedélzeten szállított beteg, egy 38 éves férfi életét vesztette – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség csütörtökön a légi mentőkre hivatkozva. A szerencsétlenség okairól, körülményeiről és pontos időpontjáról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra hivatalos adatokat, a helikoptert éjfél után kezdték keresni.

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2016. augusztus 24., szerda, 07:50

Miért vár a helikopter?

Sok sérültes vagy tömegbalesetek felszámolásának legfontosabb kárhelyparancsnoki szempontja, hogy ne helyezzük át gyorsan a kárhelyet a kórházba. Ha azonnal felkapunk minden sérültet és minimális ellátás mellett berohanunk vele a legközelebbi kórházba, akkor nem sok jót tettünk. Egyszer tanúja és részese voltam egy ausztriai tömegbaleset ellátásának, a kárhely felszámolásának. Sok sérült, rengeteg mentőautó, három helikopter. Két-három percenként indulnak a mentőautók a helyszínről, közben két helikopter is elstartol, a harmadik várakozik. "Miért nem mentek ?"- kérdezem.

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2016. június 3., péntek, 14:23

Mentőhelikopter tragédiák

Újabb helikopterét vesztette el a román SMURD mentőszolgálat, sajnálatos módon a teljes személyzet életét vesztette a balesetben, amely a Moldovai köztársaságban történt. Az első gép 2003-ban járt szerencsétlenül, a mostani a szervezet negyedik légi tragédiája.

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2016. május 15., vasárnap, 11:30

És akkor jött a mentőhelikopter...

Nagyon fotogén, amikor egy baleseti helyszínen, vagy akár a város közepén egy újraélesztésnél leszáll a mentőhelikopter, így szerencsére erről mindenki vezércikkben tudósít. "Na bumm és akkor mi van?" kérdezte  a minap az egyik közösségi portálon egy szakmabéli kolléga.

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
2013. december 8., vasárnap, 01:00

Mentőhelikopter bravúros leszállása

Bejárta a sajtót, hogy a város közepén szállt le a mentőhelikopter, hogy mihamarabb kórházba juttasson egy életveszélyben lévő kis beteget. 

Kategória: Ács Gábor Doki Blog
Joomla templates by a4joomla