2011. március 29., kedd, 10:01

Antioxidánsok kincsesbányája a dió

Egy új kutatásban kimutatták, hogy a dió a többi dióféléhez képest egészségesebb és minőségibb antioxidánsok kombinációjával rendelkezik. Joe Vinson, a kutatás vezetője szerint, a „dió a földimogyoró, a mandula, a pekándió, a pisztácia és más diófélék felett áll.”

Elmondása szerint, egy maréknyi dió majdnem kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint bármely más, elfogyasztott dióféle megegyező mennyisége. "Sajnos az emberek azonban nem sokat esznek. Ez a vizsgálat azt sugallja, hogy a fogyasztóknak több diót kellene enniük az egészséges táplálkozás részeként.” A vizsgáaltot az Amerikai Kémiai Társaság ülésén mutatták be.

forrás: hirado.hu

Teljes cikk megtekintése

Megtekintve: 898 alkalommal Fissítve: 2015. március 13., péntek, 09:03
Joomla templates by a4joomla