2012. május 28., hétfő, 18:33

Menyből a Doktor

Menyből a Doktor? Ha mélyinterjú készülne velem, valahol ott kezdeném, már kora gyermekkoromban vonzódtam a helikopterhez. Sikerült is minden úgy kinéző játékhoz hozzájutnom, és jött a csoda: távirányítós, motoros - olyan mint az eredeti. Sajna az előszoba keskeny volt a szűkített bal fordulóhoz, úgy zuhantam le a géppel, ahogy kell. Nem szegte kedvemet, és jött a csoda, fiatal orvosként azt mondta a Főnök: "Ugorj ki helyettem repülni!". 

Mindenhol szédülök, tériszonyom van, bennem a gyermekkori "lezuhanás" élménye. Na mi lesz itt? Semmi! Átütő siker: a gép nekem gyönyörű, a hangja csak zümmögés, mesés próbarepülés, jó vicc ? nekem nincs is tériszonyom, nem is szédülök, hú de kafa.

Sok helyütt újdonság volt, reklamált a bejelentő: "Hol van már az a mentőautó?" Amikor azt a választ kapta, hogy nézzen föl az égre, mert ott jön a Doktor csúnyán káromkodott, aztán elhallgatott: ott volt a Menyből a Doktor. Ma már ez természetes, de akkor is valami nagyszerű történet. Ezért imádom, ha a képernyőn is megjelenik, cikázik a felhőkarcolók között és mentik az embereket.

Az alábbi videó illusztrálja, hogyan száll le a helikopter, akár egy nagy "zsebkendőn" is. A felvétel 2000-ben készült Bécsben az Eurotrauma konferencia légimentési bemutatóján.

 

Az M3-ason beállni a parkolóba két Zsiguli közé egy helikopterrel, higgyétek el nem semmi érzés. A mentőt mindig nagyon várják, de ha az égből jön a segítség, akkor végkép nagyon spiccen kell lenni. Sajna a filmekben elég bambák a légi doktorok, egy perc és ott a mentőcsapat, majd három percig semmi nem történik a sérülttel, látjátok, az életben mi jobbak vagyunk.

forrás: webbeteg

 

Megtekintve: 1165 alkalommal Fissítve: 2015. november 2., hétfő, 14:40
Joomla templates by a4joomla